Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se gdje se sve nalaze

Srbija 'pliva' na zaostalim bombama: Ugroženo oko 1,5 milijuna ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija nema pouzdanih podatak gdje se sve nalaze zaostale bombe, no procjenjuje se da čak 1,5 milijuna ljudi živi u dijelovima gdje ima zaostalih neeksplodiranih sredstava.

Kako piše B92, Srbija 'pliva' na zaostalim bombama. Naime, prema podacima Centra za razminiranje Srbije, pretpostavlja se da se kasetna municija nalazi na čak 8 milijuna kvadrata, avionskih bombi ima na 44 lokacije, neeksplodirana municija leži na 3.600.000 kvadrata, dok je pod minskim poljima 3.300.000 kvadrata.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Aerodrom Nikola Tesla Neugodno iznenađenje VIDEO Evakuacija na beogradskom aerodromu zbog dojave o bombi: Policija stigla na teren, letovi kasnili

Mnogi građani, kako piše taj portal, žive u neposrednoj blizini neeksplodiranih bombi, projektila ili mina, a da toga nisu ni svjesni. Prema nekim procjenama, ugroženo je oko 1,5 milijuna ljudi.

VIDEO Snimke srpske policije: Pogledajte uhićenja narkodilera

'Ono čime mi raspolažemo, isključivo su lokacije za koje mi neposredno imamo informacije. To je negdje oko milijun i pol ljudi. No, naglašavam, to je samo s definiranim rizicima kojima raspolažemo. Ovdje nisu uzeta u obzir i sva ostala neeksplodirana sredstva koja su zaostala izu Drugog svjetskog rata', kazao je Branislav Jovanović iz Centra za razminiranje Srbije.

Optmisitična je procjena centra da bi u narednih pet do deset godina Srbija mogla staviti pod kontrolu lokacije na kojima leže neeksplodirana sredstva, ukoliko bude bilo novca za takav posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene