Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravosuđe stalo

Srbija: Odvjetnici u trodnevnom štrajku, odgođena su sva suđenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk odvjetnika, osim odgođenih suđenja, prouzročio je i odgodu svih istraga, saslušanja u policiji ili državnom odvjetništvu.

U Srbiji do kraja tjedna neće biti suđenja jer su od srijede ujutro odvjetnici stupili u trodnevni štrajk zbog nezadovoljstva povećanjem poreznih obveza.

Pročitajte i ovo Ministar pravosuđa Ivan Malenica Uoči prosvjeda Obrat oko tzv. Lex AP-a: "Dodat ćemo još jedan stavak, nema kaznenog djela ako je u javnom interesu" Ilustracija Bijeli štrajk "Nečuveno, sucima dobrobit djece nije hitna'', zgroženi su u Ministarstvu pravosuđa

Štrajk odvjetnika, osim odgođenih suđenja, prouzročio je i odgodu svih istraga, saslušanja u policiji ili državnom odvjetništvu gdje u kojima je neophodno sudjelovanje pravnih zastupnika.

Spiskali 100.000 eura: Haljine i restorani na račun Agencije za privatizaciju

Odvjetnici su najavili da neće zastupati stranke ni pred drugim prevosudnim i upravnim tijelima, čak ni u hitnim predmetima, a jedina iznimka su predmeti u kojima klijentima tijekom štrajka istječe rok za izjavljivanje žalbi.

Beogradski odvjetnici štrajkaju već cijeli tjedan, a odlukom odvjetničke komore do 27. lipnja pridružile su im se i kolege u cijeloj zemlji.

Odvjetnici su nezadovoljni višestrukim povećanjem poreznih obveza i od ministarstva financija zahtjevaju da poništi uredbu i nova porezna rješenja vezana za paušalno plaćanje poreza.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić smijenio šefove pet uprava policije

Odvjetnici se žale i što su im sužena polja djelatnosti, budući se novim propisima brojni poslovi oduzimaju iz nadležnosti odvjetništva, a preuzimaju ih javni bilježnici ili posrednici.

Odvjetnička komora traži i da država i tijela kaznenog progona budu učinkovitiji u slučajevima napada na odvjetnike.

Ministarstvo financija, koje je i donijelo spornu urdbu, prosvjed odvjetnika ocijenilo je neutemeljenim. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene