Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nesvrsihodno'

Srbija odustala od žalbe na odluku o Ganićevu neizručenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine objavilo je da bi ulaganje žalbe na odluku londonskog suda da se Ejup Ganić ne izruči Srbiji bilo nesvrsishodno.

Nakon konzultacija s predstavnicima engleskog kraljičina tužiteljstva i s pravnim zastupnicima Srbije u Londonu, zaključeno da bi ulaganje žalbe na odluku londonskog suda da se ratni član predsjedništva BiH Ejup Ganić ne izruči Srbiji bilo nesvrsishodno, priopćilo je srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

'Nakon opsežne analize zaključeno je da bi, u situaciji kada se bivši član ratnog predsjedništva BiH Ejup Ganić već nalazi u BiH, ulaganje žalbe i snošenje velikih troškova bilo nesvrsishodno jer bi čak i u slučaju uspjeha žalbe takva odluka bila faktički neprovodiva’, stoji u priopćenju srbijanskog tužiteljstva.

>> Ganić i dalje pod istragom zbog slučaja 'Dobrovoljačka ulica'

>> Ganić se vratio u Sarajevo, dočekale ga stotine simpatizera

Dodaje se kako i to kako tužiteljstvo smatra da su u odluci o ekstradiciji zanemarene neke činjenice i dokazi o sudjelovanju Ganića u ratnom zločinu u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu svibnja 1992., te da su određeni politički razlozi odneli prevagu nad pravom i činjenicama.

‘Tužiteljstvo za ratne zločine i dalje ostaje čvrsto pri stajalištu da istraga o događajima u Dobrovoljačkoj ulici i o ulozi Ejupa Ganića u tim zločinima mora biti završena i nastavit će istragu do potpunog rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti ovog kaznenog djela’, navodi se u priopćenju.

Britanski sud krajem srpnja odbio je izručiti Ganića Srbiji obrazloživši svoju odluku time da je taj postupak ‘politički motiviran’. Ganić je u Londonu uhićen i priveden 1. ožujka temeljem tjeralice iz Srbije zbog pogibije više od 40 vojnika bivše JNA koji su se povlačili iz Sarajevu 1992. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene