Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali sve stranim diplomatima

Srbija napravila popis 'antisrpskih incidenata' u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski diplomati pobrojali su i opisali sve, kako navode srpski mediji, antisrpske izgrede u Hrvatskoj, a prema nekim informacijama ima ih 14.

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je sve zemlje u kojima Srbija ima diplomatska predstavništva na niz incidenata u Hrvatskoj, kao što su skidanje dvojezičnih natpisa u Vukovaru, napad na srpski konzulat u Rijeci i ustaško skandiranje nakon utakmice Hrvatska-Island u Zagrebu, piše Blic.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Gordan Grlić Radman Veoma je nezadovoljan Ministar Grlić Radman nezadovoljan statusom Hrvata u Srbiji: "Hrvatska i Srbija nikad nisu imale tako nisku razinu suradnje”

Vukovar: Počinje brojanje potpisa za održavanje referenduma o ćirilici

Srpski diplomati pobrojali su i opisali sve antisrpske izgrede u Hrvatskoj, a prema nekim informacijama ima ih 14, navodi Blic. Ministar Ivan Mrkić potvrdio je da je napravljen popis te da je poslan skoro svim zemljama svijeta.

'Nakon toga je uslijedilo obilje reakcija i naravno da se nitko ne može suglasiti s takvim ponašanjem. Srbija je u stalnom kontaktu s hrvatskom vladom, koja i sama pokušava da se u svijetu ne profilira s takvim događajima', rekao je Mrkić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene