Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava i užas

Nakon poplava, na tržnicama se pojavilo meso uginulih životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon poplava, na tržnicama nekoliko srpskih gradova, našle su se lešine uginulih životinja.

Lešine životinja preminulih u poplavama, našle su se na tržnicama gradova u Srbiji, potvrdila je to dr. Brana Radenković Damnjanović, predsjednica Srpskog veterinarskog društva, piše Kurir.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Ilustracija nakon poplava Strava u gradu: Više od 70 opasnih grabežljivaca pobjeglo s farme! "Ne približavajte se vodi"

'Bilo je slučajeva da su uzimali leševe stoke, komadali ih i prodavali', rekla je dr. Radenković Damnjanović. Osim toga, prodavala se i uginula riba.

'Pojedinci su u poplavljenim područjima na teritoriju Velike Plane, Smederevske Palanke i Smedereva sakupljali ribu i prodavali je na tržnici. Građani su to primijetili i prijavili lokalnoj inspekciji, koja je brzo reagirala i spriječila da se to i dalje radi', rekla je Damnjanovićeva.

Iskoristio stradale u poplavama: U prihvatilištu krao mobitele, a sav novac spiskao na odjeću

Da se radi o pokušaju prodaje soma na tržnici u Smederevu potvrdila je prof. dr. Ljiljana Janković s Veterinarskog fakulteta u Beogradu. To je otkriveno, pa ribu nisu uspjeli prodati.

Bivši veterinarski inspektor Miroslav Stojšić kaže da je teško da se stoka koja se udavila nađe u prodaji jer se već raspada, ali da postoji mogućnost da se preživjela stoka razboli i prenese zarazu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene