Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Silovao pa davao novac za heroin

Srbija: Liječnik zlostavljao djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internistu Radiši Stankoviću iz Negotina sud je odredio pritvor i pokrenuo istragu zbog sumnji da je seksualno iskorištavao četiri maloljetne djevojčice, a potom im je davao novac za heroin.

Tužiteljstvo tereti 49-godišnjeg Stankovića da je znao da su tri djevojčice uzrasta od 14 do 17 godina, a da jedna ima 13 godina te da su heroinske ovisnice.

Pročitajte i ovo Goran Roić i Srna Bijuk Sve je oduševio Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb oduševljeni donacijom Baby Lasagne: "Ovo je važna poruka svim mladim ljudima o empatiji i senzibilitetu" Zdravstveni pregled vozača Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili hoće li poslušati upozorenje liječnika ili nastaviti voziti: Pogledajte rezultate ankete

On je od njih tražio da imaju pojedinačne, ali i grupne seksualne odnose u njegovoj kući u Negotinu, i sve je snimao kamerom na mobilnom telefonu, a nakon toga im je davao novac za drogu.

Prema navodima Višeg tužiteljstva u Negotinu, koje je pokrenulo istragu, navodi se da je dr. Stanković prvo upoznao djevojčicu, rumunjsku državljanku, koja živi u Srbiji sa svojom majkom i njenim suprugom, državljaninom Srbije.

'Pozvao ju u svoju kuću i u više navrata vršio obljubu nad njom, kao i čin izjednačen s obljubom' i istovremeno snimao kamerom na mobilnom telefonu. Preko nje je upoznao sljedeću žrtvu, koja je pozvala još jednu svoju prijateljicu.

Pedofil je potom seksualno zlostavljao obje maloljetnice. Prema navodima tužiteljstva, nakon toga je upoznao i četvrtu žrtvu.

>> Američki pedijatar zlostavljao čak 103 djece!

Više tužiteljstvo u Negotinu Stankoviću stavlja na teret krivično djelo trgovine ljudima, zbog iskorištavanja maloljetnica i stavljanja u ovisnički položaj, za koje mu prijeti kazna od najmanje pet godina zatvora.

Prema pisanju beogradskog Blica, Stanković je na Općinskom sudu u Negotinu bio osuđivan zbog kaznenog djela. Ime ovog negotinskog internista našlo se na posljednjem letku takozvane nevladine organizacije Inicijativa Negotinaca za istrebljenje narko-dilera, gdje je zajedno s još jednom osobom prozvan kao pedofil.

Anonimni autori Proglasa 2 u istom su tonu kao prvi put, prozivajući državne organe, objavili nastavak popisa s imenima ili nadimcima, uglavnom dobro poznatih Negotinaca, uz dodatna objašnjenja o njihovom mjestu stanovanja ili poslu kojim se bave.

Glasnogovornik državnog tužiteljstva Tomo Zorić izjavio je Blic da će tužiteljstvo učiniti sve u okviru zakonskih ovlasti kako bi zaštitilo maloljetne žrtve trgovine ljudima.

'Tražili smo određivanje pritvora zbog postojanja opasnosti da bi okrivljeni mogao ponoviti ista kaznena djela. Želim istaknuti da ćemo naročitu pažnju posvetiti suzbijanju trgovine ljudima i da ćemo koristiti najsuvremenije tehnike, taktike i metode', rekao je Zorić.

Prema saznanjima Blica, liječnik-pedofil je kazneno djelo činio od prosinca 2008. do veljače 2009. godine u svojoj kući u Negotinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene