Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višegodišnje sustavno maltretiranje

Srbija: Hrvatska obitelj traži zaštitu zbog uznemiravanja susjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska obitelj Tot iz srijemskoga mjesta Stari Slankamen zatražila je zaštitu hrvatskih institucija u Vojvodini zbog višegodišnjega uznemiravanja kojima su izloženi od susjeda, izbjeglice iz Osijeka, priopćio je Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

'Dulje razdoblje susjed obitelji Tot, inače doseljenik 90-ih godina iz Osijeka, srpske nacionalnosti, vrijeđa, viče, baca kamenje u dvorište obitelji Tot, te svojom aktivnošću uvjetuje potpuno nenormalne uvjete života', navodi se u priopćenju DSHV-a u kojem se dodaje da je dijete ugrožene obitelji bilo izloženo i neposrednoj fizičkoj opasnosti. Obitelj je tražila pomoć policije, no kako nije bilo reakcije obratili su se Hrvatskom nacionalnome vijeću.

Predsjednik DSHV-a i vijećnik HNV-a Petar Kuntić posjetio je 13. travnja obitelj Tot i obećao im 'puno angažiranje oko ovog slučaja'.

U priopćenju DSHV-a navodi se kako će se slučaj naći na dnevnom redu Vijeća DSHV-a, sjednice HNV-a i Međuvladina mješovitog povjerenstva Srbije i Hrvatske.

Stranka hrvatske manjine će, kako su najavile, o ovim događajima u Starom Slankamenu izvijestiti sva nadležna tijela države Srbije. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija I opet, i opet... Pokrenuta istraga protiv časnika vojne akademije: Tjerao je konjušare da peru konjske genitalije Ilustracija kazne 5000 eura Europska zemlja zabranjuje protivnicima pobačaja da uznemiravaju žene ispred klinika: "Moramo ih zaštititi"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene