Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već bila bolesna

Srbija: Groznica Zapadnog nila odnijela prvu žrtvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženu iz Pančeva ugrizao je tigrasti komarac te joj tako prenio virus. No vlasti tvrde kako nema opasnosti od epidemije.

Riječ je o 60-godišnjoj ženi iz Pančeva koju je ugrizao tigrasti komarac te joj tako prenio opasni virus, piše Blic. Nesretna je žena preminula u Općoj bolnici u Pančevu, a stručnjaci tvrde da je i prije ugriza bila bolesna te da je zbog toga bila izloženija opasnostima od komplikacija.

Institut za javno zdravlje 'Milan Jovanović Batut' je potvrdio da je u Srbiji zabilježen prvi smrtni slučaj te da je u trenutku slanja priopćenja bilo još pet zaraženih osoba. 'Od toga broja jedan je slučaj završio sa smrtnim ishodom. Osim jednog oboljelog, pacijenti nisu putovali u inozemstvo. Pacijenti su osobe u dobi od 52 do 82 godine, a nakon infekcije su dobili meningitis', navodi se u priopćenju Instituta.

>> Groznica Zapadnog Nila stigla i u Srbiju, troje ljudi hospitalizirano

U prethodna dva mjeseca groznica Zapadnog Nila je potvrđena kod 21 osobe. Većina ih je puštena kući, dok se nekoliko njih nalazi na bolničkom liječenju. Na intenzivnoj njezi nalaze se dva pacijenta kod kojih je potvrđena bolest i nekoliko za koje se sumnja da su oboljeli.

Srpska ministrica zdravlja, Slavica Đukić Dejanović izjavila je da nema opasnosti da će se u Srbiji razviti epidemija. ' Nema naznaka ni parametara da će se razviti epidemija', kazala je u intervjuu za jednu televiziju. Dodala je kako cjepiva nema i da bi se nadležne službe trebale brinuti o zaprašivanju protiv komaraca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene