Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhitit će suradnike

Srbija: Dačić najavljuje uhićenja u slučaju veza vlasti i mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Dačić, srbijanski premijer, kazao je kako će uhititi suradnike, ukoliko se pokaže da su u vezi s odbjeglim šefom narko mafije Darkom Šarićem.

Srbijanski premijer Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da će uhititi svoje suradnike ako se pokaže da su u vezi s odbjeglim šefom narko mafije Darkom Šarićem, nakon što je 6. siječnja srbijanski vicepremijer Aleksandar Vučić najavio uhićenje odbjeglog Šarića, a beogradski mediji počeli spekulirati o njegovim vezama s državnim dužnosnicima.

Dačić je, nakon teksta u današnjem broju tabloida "Kurir", u kojem se tvrdi da je Darko Šarić "doslovce šefovao jednom ministru", rekao da neće biti predsjednik vlade u kojoj ministri razgovaraju s odbjeglim narko bosom. "To su vrlo ozbiljne optužbe i ja ću osobno inzistirati da se taj slučaj riješi, jer ako je netko od ministara razgovarao sa Šarićem, on će biti uhićen, a ako to nije točno bit će smijenjen onaj tko je dao takvu informaciju", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša" Aleksandar Vučić U strahu su Rusi koji su pobjegli u Srbiju u strahu za život: "Stiglo nam je pismo. Bilo je šokantno"

>> Dačić bi sa susjedima osnovao Balkansko vijeće: Zajedno ćemo biti jači!

"Kurir" piše kako postoji navodna snimka razgovora Šarića i neimenovanog ministra iz bivše vlasti koji je "uhvatila" strana sigurnosna služba i dostavila ga srbijanskim kolegama, s obzirom da zajednički nastoje locirati i uhiti Šarića. Prema navodima "Kurira", taj državni dužnosnik je i u ovoj vlasti pa postoji ozbiljna opasnost da će Šarićevo uhićenje dovesti do vrlo ozbiljne krize vlade. List, pozivajući se na dobro obaviješten izvor, piše da je razgovor snimljen dok je ministar navodno bio na putu u jednoj od zemalja regije.

"Dajte mi dokaze, dajte mi ime i prezime, taj netko će danas biti uhićen", istaknuo je Dačić, koji je i ministar unutarnjih poslova, ustvrdivši kako nije obaviješten da postoji navodni transkript razgovora neimenovanog dužnosnika i odbjeglog narko bosa Šarića.

Vicepremijer Vučić izjavio je 6. siječnja da će Šarić biti uhićen, ne navodeći u kojem bi to razdoblju moglo biti. Vučić, koji je i koordinator za borbu protiv organiziranog kriminala u srbijanskoj vladi, a također i ministar obrane, ranije je na sličan način u medijima najavio i kasnije uhićenje jednog od najbogatijih Srba i vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića. On je u drugoj polovici studenog 2012. godine izjavio da se vode predistražne radnje o poslovanju tvrtki vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, ustvrdivši potom da je "Mišković bogat i moćan, ali nije jači od države". Samo nekoliko dana kasnije, 12. prosinca, srbijanska kriminalistička policija uhitila je Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa zloporabama u privatizacijj poduzeća za ceste, a nakon saslušanja određen im je jednomjesečni pritvor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene