Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpredsjednik srbijanske Vlade tvrdi

'Srbija će temeljito istražiti je li Mladić imao suradnike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska država provest će 'vrlo temeljitu istragu' da bi se saznalo je li Ratko Mladić, uhićen u četvrtak, imao 'suradnike među članovima državnog aparata' tijekom svojeg šesnaestogodišnjeg bijega i skrivanja, izjavio je u petak za francuski radio France Inter potpredsjednik srbijanske vlade Božidar Đelić.

'Srbija će sigurno obaviti vrlo temeljitu istragu kako bi se doznalo gdje je bio Mladić, s kim je ondje bio i je li ikad imao suradnike među članovima državnog aparata', rekao je Đelić za France Inter.

'Ne treba nagađati' o mogućim suradnicima bivšega vojnog zapovjednika bosanskih Srba unutar državnog aparata, rekao je Đelić. 'Jasno je da smo predsjednik Tadić, kao i mi iz srbijanske vlade, od 2008., odnosno u trenutku kada smo došli na vlast u državi, učinili sve kako bismo postigli ovakav završetak', kazao je. 'Ovako smo postupili zbog nedužnih žrtava i njihovih obitelji, zbog Bošnjaka, Srebrenice i zbog trajnoga izmirenja u regiji', istaknuo je Đelić.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u četvrtak je objavio vijest o Mladićevu uhićenju u mjestu Lazarevu, 80 km sjeveroistočno od Beograda. Uhićenjem Ratka Mladića, kojega je Haški sud 1995. optužio za genocid i zločine protiv čovječnosti, zbog njegove uloge u masakrima počinjenim u Srebrenici i tijekom opsade Sarajeva, završen je bijeg čovjeka koji se pred međunarodnim pravosuđem uspio skrivati gotovo šesnaest godina. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dnevnik Nove TV doznaje Kad Bandić štedi: Radnicima uzeo uskrsnice, a suradnicima, uz mirovinu - plaća od 20.000 kuna Slika nije dostupna Afera Remorker Osuđena trojica Kalmetinih suoptuženika: Sapunar mora vratiti 5,8 milijuna, Premilovac više od 4 milijuna kuna, Berketu blokiran devizni račun

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene