Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitka iz Srbije

Srbija: Božićna čestitka Nikolića i državnog vrha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, članovi vlade, predsjednik parlamenta Nebojša Selaković, vojvođanski premijer Bojan Pajtić, brojni državni dužnosnici i čelnici političkih partija u Srbiji čestirali su danas Božić svim građanima koji praznik rođenja Isusa Krista slave po Gregorijanskom kalendaru.

Srbijanski je predsjednik poželio da u zdravlju i radosti proslave blagdane sa svojim bližnjim i da "svoje molitve posvete obitelji, prijateljima i dobrobiti svih građana zajedničke domovine Srbije".

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Beogradski nadbiskup monsignor Stanislav Hočevar je ranije, uz Božićnu poslanicu, čestitao vjernicima Božić uz poruku da je obitelj temeljno, glavno i ničim zamjenjivo žarište međuljudskih odnosa koje treba biti uzor svakoj zajednici. "Postati jedna obitelj znači da hoćemo živjeti u takvim zajednicama u kojima smo svi samo jedno srce i jedna sama duša", božićna je poruka Hočevara kršćanskim vjernicima u Srbiji.

On je posebno naglasio kako "slavlje Božića potvrđuje da su svi ljudi pozvani u jednom velikom cilju i da su svi sinovi i kćeri Božiji, a ne robovi povijesnih konflikata i predrasuda". "Crkva svakako ne treba da nas poziva na nova teorijska zemaljska otkrića i otkriće na području egzaktnih znanosti. Ali, bez velike Božje snage ne možemo otkriti što je to obitelj. Ona nije samo numerički zbir muškarca, žene i djece", poručio je Hočevar.

Uz Božićnu poslanicu katoličkim vjernicima Hočevar je čestitao i predstojeći Božić po Julijanskom kalendaru vjernicima Srpske pravoslavne crkve i patrijarhu srpskom Irineju.

U razmjeni čestitki, poglavar SPC-a ukazao je da kršćani danas trebaju “svjedočiti blage vijesti budućim pokoljenjima".

Nadbiskup beogradski će večeras slaviti misu polnoćku u katedrali Svetog Petra u Beogradu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene