Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po brojnosti odmah iza Austrijanaca

Srbi traže svoja prava: Žele status manjine u Austriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez Srba u Austriji, krovna organizacija više od 40 srpskih udruga u Austriji, uputila je tamošnjim vlastima zahtjev da Srbi dobiju status nacionalne manjine u toj zemlji, objavilo je srbijansko ministarstvo za dijasporu.

U priopćenju koje prenose mediji u Beogradu, navodi se kako u Austriji živi oko 300 tisuća Srba te da su oni, po brojnosti, odmah iza Austrijanaca.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora

Dodaje se kako je Srba u Austriji više od Slovenaca, Mađara i Gradišćanskih Hrvata zajedno, koji po državnom ugovoru iz 1955. godine imaju status nacionalnih manjina u Austriji.

>> Od 2050. bijelci postaju manjina

Samo u Beču je, izjavio je resorni ministar Srđan Srećković, više od 40 tisuća Srba dobilo austrijsko državljanstvo i dobro su se integrirali u austrijsko društvo. Dodao je da Srbi u Austriji žive od 17. stoljeća. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene