Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez vijenaca

Srbi odaju počast preminulom patrijarhu Pavlu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Srbijanaca u ponedjeljak se, želeći odati počast preminulom poglavaru Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarhu Pavlu, okupilo u dugačkoj koloni oko stolne crkve u središtu Beograda, gdje je izložen lijes s njegovim tjelom.

Kolona građana nastala već u nedjelju popodne razišla se nakratko u rano jutro, a obnovili su je nedugo zatim građani pristigli iz drugih mjesta u Srbiji. Ispred crkve su postavljene dvije knjige žalosti u koje se građani upisuju, a minutom šutnje zastupnici srbijanskog parlamenta također su u ponedjeljak odali počast preminulom patrijarhu. Objavljeno je da će patrijarh Pavle biti pokopan u četvrtak u 13 sati na groblju u samostanu Rakovici. Crkveni predstavnici zamolili su vjernike da ne donose vijence, jer je i patrijarh Pavle bio protiv toga, već da daju prilog za završetak izgradnje hrama svetog Save u Beogradu.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Suočavanje s prošlošću 30 godina nakon jezivog zločina: "Žrtve treba upamtiti i prenijeti mladima kako bi mogli naučiti iz iskustva starijih, a ne na vlastitoj koži'' Dodik i Vučić u Prijedoru Poruke iz Prijedora Vučiću Oluja najveće etničko čišćenje od 1945., Dodiku udruženi zločinački pothvat

>> Umro poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Pavle

Mediji prenose izjavu predsjednika vlade Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da će na dan pokopa patrijarha Pavla biti dan žalosti u cijelom RS-u te da će u četvrtak biti i neradni dan kako bi oni koji žele mogli nazočiti njegovu pokopu. Patrijarh Pavle preminuo je u nedjelju u 95. godini, a poslove poglavara do izbora novog patrijarha, odlukom sinode SPC-a, obavljat će patrijarhov zamjenik metropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. U povodu smrti patrijarha Pavla od ponedjeljka do srijede proglašena je trodnevna žalost u Srbiji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene