Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sprema se preuređenje parka Gorki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Park Gorki, omiljeno okupljalište i šetnica Moskovljana, poznat i kao poprište špijunskog filma iz doba Hladnog rata, doživjet će preobrazbu gradnjom hotela i drugih sadržaja, javljaju ruski mediji.

Dijelovi drugog po veličini parka u Europi uskoro će postati gradilište prema ambicioznom projektu moskovskoga gradonačelnika Jurija Lužkova koji će mjesto modernizirati i učiniti praktičnijim.

Pročitajte i ovo Pronađene igle i šprice u parku - 5 nije prvi put FOTO Zagrebački park iz noćne more! Djeca su se igrala, a oni se skrivali među čempresima Park na Trešnjevci - 3 U Zagrebu Nema kraja muci roditelja zbog opasnog parka za djecu: "Nakon jednog spiralnog prijeloma prsta i ugradnje šipke..."

Park, imenovan po romanopiscu sovjetskog realizma Maksimu Gorkome, bio je otvoren 1928., te u njegovoj okolici nema nikakvih parkirališta, a i danas većina Moskovljana gradom cirkulira podzemnom željeznicom.

Prema projektu u parku će se izgraditi koncertna dvorana, hotel s 200 soba i podzemno parkiralište s 1000 mjesta, pišu Kommersant i Vremja Novosti.

Gorki, koji nazivaju i Parkom kulture, prostire se na 100 hektara i prima više od tri milijuna posjetitelja godišnje nudeći niz atrakcija za djecu i odrasle, između ostaloga i golemo klizalište na otvorenom, te divovski ledeni tobogan, brojne vodoskoke i šume.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene