Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju šansi na izborima

'Sporedni' predsjednički kandidati održali zasebnu debatu u Chicagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema svim relevantnim istraživanjima četvorka nema baš nikakvih šansi pobijediti na predsjedničkim izborima, zbog čega ih nisu ni zvali na debate s dvojicom najjačih. No, to ih nije spriječilo da se sučele međusobno.

Dan nakon što su predsjednik Barack Obama i njegov protukandidat na predstojećim američkim predsjedničkim izborima Mitt Romney raspravljali o vanjskoj politici u svojoj posljednjoj TV debati, ostala četiri predsjednička kandidata održala su svoje sučeljavanje u Chicagu na kojemu su rekli da se ni Obama niti Romney nisu pozabavili najvažnijim pitanjima za Ameriku, prenosi France24.

Kandidat Libertarijanske stranke Gary Johnson, Jill Stein iz Zelene stranke, Virgil Goode iz Ustavne stranke i Rocky Anderson iz Stranke pravde iskoristili su priliku kako bi, među ostalim, razmotrili pitanja imigracije, legalizacije droga i klimatskih promjena. U debati, u kojoj je moderator bio bivši voditelj CNN-a Larry King, četvero kandidata manje je kritiziralo jedno drugo, a više Obamu i Romneya.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rizničar kampanje u Teksasu Dinastija se nastavlja: U politiku ušao George P. Bush Slika nije dostupna Snaga volje Ovo se zove odlučnost...

>> Obama podrugljivo: 'Drago mi je, guverneru, što više ne tvrdite da nam je Rusija neprijatelj broj 1!'

Johnson, bivši guverner Novog Meksika, napao je sve veći ulazak velikog biznisa u vladu i rekao je da bi Obama i Romney trebali nositi jakne kakve imaju vozači utrka s amblemima sponzora. Također je rekao da bi on kao predsjednik okončao rat u Afganistanu i smanjio troškove obrane za 43 posto.

Stein, koja se natjecala za guvernera Massachusettsa protiv Romneya 2002. godine, rekla je da podržava besplatno više obrazovanje za sve.

Goode, bivši kongresmen iz Virginije, rekao je da bi zamrznuo sve nove zelene karte za useljenje dok stopa nezaposlenosti u SAD-u ne padne ispod pet posto. "Nama trebaju radna mjesta u Americi, prvenstveno za američke građane."

Anderson, koji je dva mandata bio gradonačelnik Salt Lake Cityja u Utahu, rekao je da podržava legalizaciju marihuane te da žali da su favoriti za predsjednika u potpunosti ignorirali klimatske promjene koje su "veći dugoročni rizik za SAD od terorizma".

Anketa koju je proveo Gallup u rujnu pokazala je da nitko od četvero kandidata neće dobiti više od jedan posto glasova na izborima. Zbog toga vjerojatno nijedna televizija nije emitirala njihovo sučeljavanje, ali se ono moglo pratiti uživo preko interneta i postalo je temom mnogih blogova i članaka američkih medija u srijedu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene