Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio podnijeti ostavku

Špirić potpisao zahtjev za Sadovićevu smjenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić potpisao je odluku o smjeni Tarika Sadovića s dužnosti ministra sigurnosti BiH, priopćio je Špirićev ured.

Sukladno Zakonu o Vijeću ministara BiH, ova odluka stupit će na snagu kada je potvrdi većina zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. Sadovićevu smjenu ranije ovog tjedna zatražilo je Predsjedništvo Stranke demokratske akcije nakon što je on odbio preporuku stranačkog vrha da se sam povuče s te dužnosti zbog primjedbi koje na njegov rad imaju neka domaća tijela vlasti, ali i predstavnici međunarodne zajednice.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

SDA nije javnosti ponudila potankosti ovih primjedbi, a mediji su nagađali kako je glavni razlog to što ministar sigurnosti nije osigurao učinkovito protjerivanje bivših mudžahedina kojima je oduzeto državljanstvo BiH.

Sadović je odbio podnijeti ostavku tvrdeći da ne snosi nikakvu krivnju te je optužio predsjednika SDA Sulejmana Tihića 'da ga je prodao Amerikancima' koji njegovu smjenu navodno traže još od 2007. godine, ustvrdivši da je u pozadini spor o tome koliko je doista u BiH prisutna opasnost od islamskog terorizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene