Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakl u Sjevernoj Koreji

Kim Jong Un otvorio ulicu koje se ne bi posramio ni New York

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred nikad jačih tenzija sa Zapadom, sjevernokorejski režim u glavnom je gradu priredio spektakl. Otvorili su novu ulicu koja izgleda kao kopija ulica nekih zapadnih zemalja. Crvenu vrpcu svečano je prerezao vođa najzatvorenije države na svijetu Kim Jong Un.

U četvrtak je u središtu Pjongjanga održana velika svečanost. Sjevernokorejski režim stranim je novinarima ranije najavio velik i važan događaj i do posljednjeg ih trenutka držao u neizvjesnosti. A onda se pojavio sjevernokorejski diktator Kim Jong Un i svečano otvorio - novu ulicu.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Tu su na deseci nebodera sa stanovima i trgovinama i sve na prvi pogled izgleda kao da je negdje na Zapadu, a ne u najzatvorenijoj državi na svijetu. Jedan od nebodera, najviši u Pjongjangu, ima 70 katova.

"Uistinu, izgradnja ulica Ryomyong značajan je i veliki događaj, koji pokazuje iskreni savez naše stranke i naroda, kao i potencijal za razvoj socijalističke Koreje. To je strašnije od eksplozije stotina nuklearnih bombi iznad neprijateljskih glava", rekao je na otvorenju sjevernokorejski premijer Pak Pong Ju.

Sve u ovoj ulici podignuto je za tek nešto više od godinu dana. Izgradnja je započela vrtoglavom brzinom, ali je potom obustavljena zbog poplava prošle jeseni, jer su resursi morali biti preusmjereni za rekonstrukciju uništenih domova.

"Ovo je jednostavno. Imamo snagu naše politike u kojoj je vojska na prvom mjestu, što su ostvarili naši sjajni vođe, te moć nuklearne države, što je razvio dragi i poštovani vođa Kim Jong Un", rekao je stanovnik Pjongjanga Kim Son Guk.

Stanovnici Pjongjanga u velikom su broju odmah pojurili u brojne nove trgovine u kojima su samo domaći proizvodi.

"Svi proizvodi izloženi na policama potpuno su novi i većina ih je od novih brendova", istaknula je pomoćnica u jednoj trgovini Ri Gyong Suk.

"Ne bih mogao puno koristiti strane proizvode. Sviđa mi se hrana korejskih proizvođača", rekao je nastavnik tjelesnog odgoja Ri Chol Ung.

Istodobno, zapadne države napeto iščekuju subotu, kada se slavi rođendan sjevernokorejskog osnivača nacije KIm Il Sunga, a to je za Pjongjang redovito povod za novo testiranje oružja. Donald Trump rekao je da to više neće tolerirati i poslao nosač zrakoplova prema Sjevernokorejskom poluotoku. A Kina je uz granicu razmjestila oko 150.000 vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene