Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buktinja gutala kuće

Spasio se od požara bacivši se u bazen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnik Margaret Rivera u Australiji, kojim je jučer harao požar, preživio je baciši se u bazen s opremom za ronjenje.

Petar Fabrici rekao je da je ostao u mjestu kako bi obranio svoju kuću od požara, obučen u odjelo koje bi ga zaštitilo od vatre i sa opremom za ronjenje kako bi lakše disao, piše AP.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Ilustracija El Nino Gore kuće oko Melbournea, stradala je stoka, više od 2000 ljudi raseljeno, vlasti poručile: "Zabrinuti smo"

Nakon što se 53-godišnjak pobrinuo da odvede suprugu Liz na sigurno, daleko od plamena koji je prijetio mjestu u kojem su živjeli, izradio je napravu u kojoj je držao kisik. Sastojala se od spremnika za ronjenje koji je bio prikopčan na mala kolica.

Kuću je pokušao obraniti uključivanjem prskalica za travu. No, unatoč tome morao je otići. S opremom koji je imao na sebi, skočio je u susjedov bazen i na dnu ostao pet minuta. Bila je to odluka koja mu je, kaže, spasila život.

'Na kraju sam izronio, vidio sam kuću i bio sam apsolutno zadivljen. Iz nje nije sukljao plamen. Kuća je još uvijek tu i ja sam još uvijek živ', rekao je.

Vatra koja se otela kontroli tijekom planiranog spaljivanja korova uništila je 34 kuća i raskošnih vikendica u popularnom turističkom odredištu u Australiji. Vatrogasci su se s plamenom borili cijeli jučerašnji dan, a vatra je sada pod kontrolom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene