Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabrost

Napala je Velika bijela psina, spasio je uhvativši neman za rep

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladu Australku koju je u subotu ugrizao morski pas dok je sa skupinom prijatelja plivala duž obale nadomak Pertha, spasio je jedan od kupača uhvativši snažno životinju za rep, objasnili su spasioci.

Elyse Frankcom (19) plivala je sa skupinom prijatelja ususret dvama dupinima u blizini pomorske vojne baze smještene na otoku Garden, blizu Pertha. Nakon što je zaronila s dupinima, naletjela je na Veliku bijelu psinu dugu nekoliko metra koja ju je snažno ugrizla za bok i stražnjicu. Njezin prijatelj dobro se snašao i brzo reagirao te ščepao psinu za rep i držao je sve dok nije pustila žrtvu.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

'Djevojka je se onesvijestila, potonula, počela jako krvariti, a mladić ju je izvukao na površinu i dovukao do naše barke. Isključivo zahvaljujući njemu, ova je nesreća dobila sretan epilog', rekao je Frank Pisani, jedan od službenih spasilaca.

Odbio razgovarati s novinarima, žrtva ne želi hajku na psinu

Mediji prenose kako je Elysin spasilac odbio razgovarati s novinarima po uplovljavanju brodice u luku. 'Jedino je važno da ona bude dobro', kratko je kazao. Njegov je identitet tako medijima zasad nepoznat.

Majka napadnute djevojke rekla je kako je njezina kćer operirana i da se osjeća dobro. Kaže kako je poručila da nipošto ne želi da se dogodi hajka na psinu koja ju je ozlijedila. 'Ušla je u njezin teritorij i znala je da tiome riskira', rekla je Linda Frankcom.

Napadi morskih pasa sa smrtnim ishodom rijetki su u australskim vodama, gdje su u zadnjih 50 godina zabilježene samo 53 smrti od posljedica njihovih napada.

Velika bijela psina, jedan od najopasnijih morskih predatora, duga je od pet do sedam metara i teži preko dvije tone. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene