Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije joj bilo svejedno

Istinski heroj: Spasila 30 novorođenčadi bačenih u smeće i pružila im dom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna Kineskinja dosad je u životu spasila živote čak 30 napuštenih novorođenčadi, koje je pronašla napuštene na ulici i pružila im dom.

Xiaoying Lou, 88-godišnjakinja iz grada Jinhua, čitav život se bavi recikliranjem otpada i od toga živi. U svemu joj je pomagao i pokojni suprug, koji je preminuo prije 17 godina i s kojim je zadržala četvero napuštene djece, dok su brigu o ostaloj djeci prepustili prijateljima i užoj te široj obitelji.

Pročitajte i ovo Nastavljaju se negativni demografski trendovi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DEMOGRAFSKA KRIZA "Novogodišnje" bebe iznova ukazale na zastrašujuće razmjere problema koji bi nas mogao baciti na koljena Slika nije dostupna OBOLIO DJELATNIK RODILIŠTA Panika u Švedskoj: Više od 50 novorođenih beba izloženo opasnom virusu

>> Majka htjela prodati svoje dijete za 150 kn

'Sve je počelo kad sam pronašla prvu bebu, malenu djevojčicu 1972. godine, dok sam prikupljala otpad. Jednostavno je ležala napuštena među otpadom nasred ceste. Sigurno bi umrla da je nismo spasili i pružili joj dom. Gledajući kako raste i postaje sve snažnija ispunilo nas je velikom srećom, a ja sam shvatila kako uistinu volim skrbiti o djeci', ispričala je Lou, a prenosi Daily Mail.

Njezino najmlađe dijete, dječak Qilin Zhang, sad ima sedam godina, a Lou ga je pronašla u kontejneru za smeće. 'Iako sam već stara, znala sam da ne mogu samo tako ostaviti to dijete da umre u smeću. Izgledao je preslatko i kao da mu treba ljubavi. Morala sam ga donijeti kući', kaže Lou.

Njezina jedina biološka kći, Caiying Zhang, sada se brine za napuštenu djecu, jer Lou više ne može. Ova plemenita starica pati od zatajenja bubrega.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene