Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretan završetak

VIDEO: Spašeni svi rudari iz poplavljenog kineskog rudnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svih 29 rudara koji su bili zarobljeni više od 24 sata u poplavljenom rudniku na jugozapadu Kine, spašeno je, prenosi agencija Reuters.

Spasioci su sve rudare izvukli u akciji koja je trajala oko sat vremena, a mnogi od njih nisu oka sklopili otkako su rudari ostali zarobljeni u rudniku. Ipak, nesanica i umor nisu umanjili njihovo slavlje, nakon uspješnog spašavanja.

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) kilometar ispod površine Čak 39 rudara od nedjelje zarobljeno na dnu rudnika: Započeli težak uspon koji će trajati 10 sati

'Ništa više nije bitno, najvažnije je da su svi izvučeni živi i zdravi. Svi do jednog', rekao je šef operacije spašavanja za kinesku CCTV. 'Pobrinut ćemo se za njihovo zdravlje. Od njihovih obitelji tražimo da ne brinu, jer vlada će učiniti sve kako bi im se osiguralo adekvatna medicinska pomoć', dodao je isti dužnosnik.

Crna statistika

Podsjetimo, rudnik je poplavljen tijekom jučerašnjeg dana, a jučer kasno popodne spasioci su počeli pumpama crpiti vodu van iz okna. Jutros po lokalnom vremenu, razina vode u rudniku dovoljno je pala da su spasioci mogli krenuti u akciju spašavanja.

U rudniku ugljena radilo je 35 rudara prije nego li su ga podzemne vode poplavile. Zarobljeno je ostalo njih 22-oje, a s njima i sedam spasioca, koji su se dali u spašavanje odmah nakon nesreće. Trinaest rudara uspjelo je pobjeći iz rudnika odmah nakon nesreće.

Kineski rudnici među najopasnijima su u svijetu, a samo u prošloj godini, u njima je živote izgubilo čak 2600 rudara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene