Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaražen ebolom

Španjolski svećenik bit će prevezen u domovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski svećenik zaražen ebolom bit će evakuiran iz Liberije i prevezen u domovinu, objavila je u srijedu vlada u Madridu

Španjolski misionar, otac Miguel Pajares, bit će treći stranac evakuiran iz Liberije nakon američkog liječnika i humanitarne radnice. Po njega je krenuo zrakoplov španjolske vojske, a u transportu do Španjolske bit će primjenjene stroge mjere koje za takve slučajeve propisuje Svjetska zdravstvena organizacija.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

Pajares je jedan od troje misionara koji se nalaze u izolaciji u bolnici u Monroviji pošto su im nalazi na ebolu bili pozitivni. Drugo dvoje su iz Konga i Ekvatorijalne Gvineje.

Drama u Beogradu: U bolnicu primljen pacijent za kojeg se sumnjalo da ima ebolu

Po zadnjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) od 1603 slučaja ebole (potvrđena, sumnjiva ili moguća) zabilježeno je 887 smrtnih ishoda: 358 u Gvineji, 255 u Liberiji, 273 u Sijera Leoneu i jedan u Nigeriji. Riječ je o najtežoj epidemiji ebole otkako je prije 38 godina otkriven njezin virus.

Dvoje Amerikanaca koji su se virusom ebole zarazili u Liberiji trenutačno se liječe u posebno opremljenim bolnicama u Atlanti, u Sjedinjenim Državama. Njih se liječi eksperimentalnom terapijom antitijelima koja dosad nije ispitana na ljudima, nego samo na majmunima, a ima 'čudesan' učinak jer brzo uklanja simptome, rekli su tamošnji liječnici, a prenio je američki CNN. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene