Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevelika brzina

Strojovođa iz 'vlaka smrti' optužen za ubojstvo iz nehaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strojovođa vlaka koji je u srijedu iskočio iz tračnica u Santiagu de Compostelli u Španjolskoj pri čemu je poginulo 78 ljudi, optužen je za ubojstvo iz nehaja, rekao je u subotu španjolski ministar unutarnjih poslova.

Ozlijeđeni strojovođa 'koji je smješten pod nadzor', službeno je optužen za ubojstvo iz nehaja.

Pročitajte i ovo Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 5 Teška željeznička nesreća Sanira se pruga kod Rijeke, financijska šteta za mnoge velika: "Gradi se i privremena prometnica do mjesta nesreće" Slika nije dostupna POGINULO ŠESTERO PUTNIKA Potvrđene presude za najveću željezničku nesreću u novijoj hrvatskoj povijesti: Za "Vlak smrti" Bazini tri, Medaku četiri godine zatvora

'Od četvrtka u 19.40 sati, on je pravno uhićen zbog sumnje da je počinio ubojstvo iz nehaja', rekao je novinarima Jorge Fernandez Diaz.

>>Španjolska: Strojovođa odbio odgovarati na pitanja policije

'Postoje razumne indikacije da se smatra da bi mogao biti odgovoran za ono što se dogodilo, što u svakom slučaju moraju utvrditi sudac i istraga', rekao je ministar.

Francisco Jose Garzon Amo (52) osumnjičen je da je prevelikom brzinom ušao u zavoj na ulazu u kolodvor Santiaga de Compostele, uzrokujući iskakanje vlaka iz tračnica.

>>HIT NA INTERNETU: Fotografija koja je pokazala veliko zajedništvo

U policijsku postaju priveden je u subotu nakon izlaska iz bolnice gdje je bio primljen zbog lakših ozljeda. U petak je odbio odgovoriti na pitanja policije.

'Pritvor od 72 sata završava u nedjelju u 19.40 sati i tada će izići pred suca', rekao je ministar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene