Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba zahtjeva da odstupi

Španjolski premijer ne želi odstupiti zbog skandala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski premijer Mariano Rajoy odbacio je pozive da odstupi s dužnosti zbog financijskog skandala, rekavši kako neće dopustiti da to pitanje omete njegove reformske planove.

Rajoy se našao pod pojačanim pritiskom nakon što je bivši rizničar njegove Narodne stranke u iskazu sucu posvjedočio da je 2008., 2009. i 2010. predavao omotnice s gotovinom Rajoyu i drugim stranačkim čelnicima.

Rajoy je dosad uspjevao ograničiti razmjere skandala u kojem su velike građevinske tvrtke u zamjenu za unosne ugovore davale donacije koje su stranačkim čelnicima bile isplaćivane u gotovini.

>> Korupcijska afera u Španjolskoj: Vladajuća stranka imala crne fondove

'Branit ću političku stabilnosti i ispuniti mandat koji su mi dali španjolski birači', rekao je Rajoy na konferenciji za novinare. Istaknuo je da skandal neće omesti njegov program reformi čiji je cilj borba protiv duboke recesije i goleme rupe u državnom proračunu.

No, oporba zahtjeva da odstupi s dužnosti, a čak i neki članovi njegove stranke smatraju kako je došlo vrijeme da ode. 'Narodna stranka možda ima apsolutnu većinu, ali je izgubila moralni autoritet', rekla je zamjenica glavnog tajnika oporbene Socijalističke stranke Elena Valenciano.

'Surađivat ćemo sa svim strankama kako bismo primorali premijera na odstup', dodala je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene