Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Topolanek: To je fotomontaža

Procurile razuzdane slike Berlusconija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer, 72-godišnji Silvio Berlusconi, tvrde svjetski mediji u svojoj je vili na Sardiniji, priređivao razuzdane privatne zabave, a pet fotografija s tih zabava, na kojima je, prema riječima njegovih odvjetnika, bio i češki premijer Topolanek osvanule su u španjolskom listu El Pais.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Ilustracija Izvijestio Vatikan Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala

'To je fotomontaža, ali to će biti vrlo teško dokazati. čudno je što je španjolski list te fotografije objavio na dan izbora za europski parlament', izjavio je bivši češki premijer Mirek Topolanek, kako doznajemo od naših kolega s češkog portala tn.nova, demantirajući da se on pojavljuje na spornim fotografijama.

Berlusconi pokušao zaustaviti objavljivanje tih fotografija

Nakon što je saznao da postoji mogućnost da fotografije procure u javnost Berlusconi je oštro protestirao, nakon čega je uslijedila čitava serija cenzura u talijanskim medijima, kako bi spriječio njihovu objava. Antonello Zappadu, 51-godišnjak iz Sardinije, snimio je sporne fotografije između 2007. godine i siječnja ove godine te je postao i krunski svjedok u sudskom slučaju koji se vodi protiv Berlusconija, zbog njegovog neovlaštenog korištenja vladinih zrakoplova u privatne svrhe, a objavom fotografija, postalo je jasno u koju ih je svrhu i koristio, tvrdi španjolski portal.

Fotografije razuzdanih zabava, koje je Zappadu snimio, a El Pais objavio, prikazuju djevojke bez grudnjaka, dok jedna eksplicitno prikazuje golog muškarca pored bazena. Prema rječima Berlusconijevog odvjetnika taj goli muškarac, zapravo je češki premijer Mirek Toplolanek, prenosi BBC.  Istraga oko Berlusconijevog slučaja, jednim je dijelom i posljedica njegove neobjašnjene veze s 18-godišnjom glumicom i modelom Noemi Letiziom.

Vladini zrakoplovi svaki vikend slijetali na Sardiniju

Gotovo svaki vikend u zračnu luku Costa Smeralda na Sardiniji sletio bi službeni zrakoplov, iz kojeg bi izlazili Berlusconijevi prijatelji, umjetnici, plesači i televizijske voditeljice, tvrdi Zappadu za El Pais. Iako Zappadu nije paparazzo, on je prošlog tjedna fotografije pokušao prodati listu Panorama, koji je dio Berlusconijevog medijskog carstva te za to navodno tražio milijun i pol eura, što je časopis odbio.

No, nakon Berlusconijeve reakcije, Zappaduu su fotografije zaplijenjene od strane tužiteljstva što dovelo do istrage u vezi s neovlaštenim korištenjem službenih državnih zrakoplova. Berlusconi je čak utrostručio broj putnika, letova i troškova na službenim letovima, otkako je preuzeo vlast od bivšeg premijera Romana Prodija, tvrdi španjolski portal.

'Berlucsoni ovo ne bi trebao krivo shvatiti'

'Berlusconi ovo ne bi trebao krivo shvatiti, jer objava ovih fotografija nema svrhu osuđivati njegov moral kao građanina, već kako on od demokratsku politiku želi svesti na unaprijeđenje privatnih zabava te da za to koristi službene zrakoplove', piše list El Pais, očito se ograđujući od senzacionalističkog pristupa prilikom objave Zappaduovih fotografija.

'Riječ je samo o skandaloznoj agresiji'

'To su nedužne slike, tu nema skandala, riječ je samo o nasrtaju na privatnost i skandaloznoj agresiji', rekao je na lokalnom talijanskom radiju 72-godišnji konzervativni čelnik čija se supruga upravo odlučila na rastavu zbog skandala u kojem on prijateljuje s tek punoljetnom manekenkom Noemi Letizijom.

'Postoji pravilo, koje je usvojeno na prijedlog premijerovog ureda, koje dozvoljava premijeru, kad on koristi državne zrakoplove u sigurnosne svrhe, da sa sobom besplatno povede sve osobe koje su mu potrebne', dodao je Berlusconi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene