Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristao na izručenje

Španjolska uhitila Francuza osumnjičenog za naoružavanje terorista u Parizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska policija optužila je u srijedu 27-godišnjeg francuskog državljanina da je dobavio oružje kojim je Amedy Coulibaly u Parizu 9. siječnja 2015. izveo napad u supermarketu pri čemu je pet osoba ubijeno.

Antoine Denevi (27), podrijetlom iz Pas-de-Calaisa uhićen je u utorak blizu Malage, a francuske vlasti za njim su izdale međunarodni uhidbeni nalog.

Pročitajte i ovo Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..." Napad u Parizu (Foto: AFP) Otkivaju se detalji krvoprolića u Parizu ''Vidio sam ga s nožem u ruci, izgledao je kao luđak'': Pariški napadač je Čečen, policija mu privela roditelje

Na sudu u srijedu Denevi je zanijekao da je prodao oružje i pristao je na izručenje Francuskoj.

U napadu na supermarket u Parizu Coulibaly je ubio četvero francuskih židova i policajku prije nego što je njega ubila policija.

Denive je pobjegao iz Francuske nekoliko tjedana nakon napada u Parizu, navodi se u priopćenju i dodaje da je sebi stvorio novu bazu u Malagi gdje je nastavio posao opskrbljivača ilegalnim oružjem i lažnim dokumentima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene