Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez ijednog kontakta

OSRAMOTIO DRŽAVU Smijenjen diplomat koji je godinama ljenčario, na poslu provodio tek sat vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska vlada smijenila je svog veleposlanika u Belgiji zbog potpune neaktivnosti, a prema izvješću ministarstva vanjskih poslova on u četiri godine svog mandata uopće nije kontaktirao s vlastima zemlje domaćina, piše španjolski tisak.

U službenom priopćenju povodom njegove smjene navodi se da je veleposlanik Ignacio Jesus Matellanes neadekvatno reprezentirao svoju državu i često izbivao s posla.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Madridu - 1 Zabranjeni referendum Tisuće prosvjednika u Madridu tražilo ostavku premijera: "Ni amnestija, ni samoodređenje" Prosvjed seljaka u Bruxellesu - 5 Drama u Belgiji VIDEO Kaos na ulicama Bruxellesa: Seljaci probijali barikade i palili gume, policija otvorila vodene topove

Anonimni diplomatski izvor kazao je za dnevnik El Confidencial da je veleposlanik na posao dolazio oko 10 ujutro, a već poslije jedan sat odlazio na misu, da je zbog konflikta s osobljem u ambasadi bio vrlo visok postotak bolovanja, no da je najgore od svega da tijekom svog mandata nije ostvario nikakav kontakt s belgijskim vlastima, dok je odbijao svaku inicijativu osoblja u tom smjeru.

Slične su se kritike na njegov račun mogle čuti i ranije, dok je bio veleposlanik Španjolske u Nikaragvi, piše list.

Od kako je 2011. godine postao vršitelj dužnosti ministra vanjskih poslova, Jose Manuel Garcia-Margallo izvršio je smjene više problematičnih diplomata, pa je tako smijenjen bivši konzul u Bostonu koji je na dan kad je u tom američkom gradu prije nekoliko godina izvršen bombaški napad na bostonskom maratonu u redovno vrijeme zatvorio svoj ured i prestao komunicirati s ministarstvom vanjskih poslova u izvanrednoj sitaciji, a da ga nije obavijestio gdje se nalazi i kako ga mogu naći. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene