Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u prijevaru

Princeza pred sudom, evo zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolsku princezu na sudu u Palma de Mallorci saslušao je sudac u postupku zbog sumnje u prijevaru.

Španjolska princeza Cristina, kći kralja Juana Carlosa, pojavila se u subotu na sudu u Palma de Mallorci gdje ju je sudac saslušao zbog sumnje u prijevaru, što je prvi takav slučaj u toj oslabljenoj monarhiji.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Madridu - 1 Zabranjeni referendum Tisuće prosvjednika u Madridu tražilo ostavku premijera: "Ni amnestija, ni samoodređenje" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Na ulazu u sud princeza je pozdravila novinare i ušla u zgradu. Cristina (48), najmlađa kraljeva kći, sumnjiči se da je zajedno sa svojim suprugom, bivšim olimpijskim prvakom u rukometu Inakijem Urdangarinom pronevjerila 6,1 milijun eura državnog novca. Podalje od zgrade suda koju je okružila policija, okupilo se nekoliko desetaka prosvjednika koji su tražili 'pravdu'.

Princeza Cristina svjedočit će na suđenju svom suprugu, bivšem rukometašu

Optužnica protiv princeze iznesena je na 227 stranica, a vijest o njezinu podizanju odjeknula je sredinom siječnja poput bombe: španjolska monarhija koja je dugo bila iznimno dobro zaštićena, danas je umrljana nizom skandala svjedočeći kako više nije nedodirljiva.

Iako je 'slučaj Urdangarin' prije dvije godine već bio načeo ugled kralja Juana Carlosa (76), dodatno ga je potkopao i skandal iz 2012. kada je otišao na skupi lov na slonove u Bocvanu koji je zaprepastio Španjolce pogođene krizom.

Sudac Jose Castro, za kojeg Španjolci kažu da je simbol pravednosti, treba nakon saslušanja zatvoriti istragu pokrenutu 2010. i odlučiti hoće li se 'slučaj Noos', nazvan po imenu neprofitne zaklade kojom je od 2004. do 2006. predsjedao Urdangarin, završiti sudskim postupkom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene