Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Španjolska: Posada zrakoplova u Čadu bit će oslobođena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri španjolska člana posade i belgijski pilot, koji su zadržani u Čadu pod optužbom da su sudjelovali u pokušaju otmice 103 afričke djece i njihova prevoženja u Europu, danas bi trebali biti oslobođeni.

Javier Nart, španjolski počasni konzul u Čadu, rekao je za Španjolski državni radio da putuje u Čad zajedno s državnim tajnikom za vanjske poslove Bernardinom Leonom kako bi pokupili posadu zrakoplova nakon što ih čadske vlasti oslobode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čad: Počeo proces za otmicu djece, Zoina arka odbacuje optužbe Slika nije dostupna Oslobođeni Španjolci stigli u Madrid

"Putujemo u N'Djamenu da pokupimo španjolsku... posadu zrakoplova koja će biti oslobođeni danas", rekao je Nart.

Španjolsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su
Bernardino i Nart otputovali iz Madrida u Čad, ali nije željelo ništa drugo reći.

Španjolska posada i belgijski pilot optuženi su za pomaganje skupini Francuza koje optužnica tereti za pokušaj otmice 103 djece s istoka Čada. Četiri španjolske stjuardese, koje su ranije puštene na slobodu, doputovale su u Španjolsku u nedjelju.

Belgijski pilot Jacques Willemart (74) imao je srčane probleme u četvrtak navečer i prebačen je na liječenje u francusku vojnu bazu u N'Djameni, izjavio je za Reuters njegov odvjetnik Jean-Bernard Padare.

Odluka o puštanju na slobodu posade zrakoplova uslijedila je nakon izjave čelnika francuske humanitarne udruge Zoina arka, Erica Breteaua, da oni nisu sudjelovali u njegovim organizacijskim naporima za prebacivanje djecu kod udomitelja u Europi, javili su španjolski mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene