Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stotine čekale u redovima

Španjolska: Poljoprivrednici podijelili 30 tona povrća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski seljaci podijelili su 30 tona voća i povrća kako bi ublažili strah za zdravlje koji još uvijek nanosi štetu proizvođačima nakon što su nepravedno optuženi za smrtonosnu zarazu bakterijom Escherichijom coli u Njemačkoj.

Stotine ljudi u središtu Madrida čekale su u redovima na besplatne krastavce, rajčice, salatu, tikvice, patlidžane, lubenice i breske. U utorak je EU ponudila poljoprivrednicima 150 milijuna eura pomoći u ime odštete proizvođačima koji dva tjedna nisu mogli prodavati voće i povrće.

Glavni tajnik udruge farmera Miguel Lopez tu je ponudu ocijenio sramotnom i ponižavajućom s obzirom na to da je šteta dosegnula 350 milijuna eura.Njemačke vlasti još uvijek nisu uspjele otkriti izvor zaraze koja je odnijela 25 života i od koje se razboljelo ukupno oko 2.400 ljudi. (HIna)

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Slika nije dostupna Španjolski premijer tvrdi 'Više nema sumnje u španjolske proizvode'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene