Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana pušenja na javnim mjestima

Španjolska: Na snagu stupio zakon protiv pušenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski pušači više ne mogu pušiti u barovima i u restoranima, pošto je stupio na snagu novi zakon protiv pušenja, jedan od strožih u Europi.

Nakon 24-satne odgode zbog proslave Nove godine, zakon koji je stupio na snagu 2. siječnja, zabranjuje pušenje u barovima, restoranima, na dječjim igralištima i u krugu škola i bolnica.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu Potresna objava Brojni se opraštaju od poginule mlade majke: "Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Nećemo te zaboraviti" Stravična prometna nesreća kod Stare Gradiške - 1 Očevid u tijeku FOTO Detalji velike nesreće kod granice: Teretnjak se zabio u kolonu, vozila smrskana, ozlijeđeno 18 osoba, među njima i djeca

Španjolski zakon se počinje provoditi sedam godina nakon donošenja sličnog zakona u Irskoj, prvoj europskoj zemlji koja je zabranila pušenje na javnim mjestima i nakon koje je takav zakon donijelo više europskih zemalja.

Zakon koji je dosad vrijedio u Španjolskoj, a donesen je 2006., bio je pak među blažima na kontinentu, pa se u praksi u većini barova i restorana i dalje pušilo. On je ipak zabranjivao pušenje na radnom mjestu, u javnom prijevozu i u trgovinama.

>> Pasivno pušenje ubija 600.000 ljudi godišnje

Ugostitelji strahuju da će im zbog novog zakona promet opasti za pet do 10 posto, po Španjolskoj federaciji ugostitelja (FEHR). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene