Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloba ili glupost?

Španjolac je lažirao vlastitu otmicu da izvuče otkupninu od svojih roditelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svojim 'zahtjevima' otmičari su prijetili da će 'otetom' odsjeći noge i ubiti ga ako njegova obitelj ne plati otkupninu.

Muškarac čiji identitet nije poznat javnosti lažirao je vlastitu otmicu kako bi 'izvukao' novac iz svojih roditelja u ime 'otkupnine', javlja Independent.co.uk. Vjeruje se da se radi o muškarcu u 20-im godinama, a njegov nestanak prijavio je njegov otac nakon što su ga u petak kontaktirali navodni otmičari.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

U svojim 'zahtjevima' otmičari su prijetili da će mu sinu 'odsjeći noge' i 'ubiti ga' ako njegova obitelj, inače iz Cartagene u jugoistočnoj Španjolskoj, ne plati otkupninu.

Oteta djevojka u Njemačkoj nađena mrtva

Osim što su tražili novac, 'otmičari' su bili dobro upoznati s imovinom koju obitelj posjeduje, a nakon što je policija počela istragu kako bi ga pronašla, 'nestali' se odjednom pojavio kod kuće tvrdeći da je 'na sigurnom i da je dobro'.

Policija je počela sumnjati u sve nakon što ih je trag odveo do lokalnog vlasnika dvorane za poker, kojeg su odmah priveli na ispitivanje. Tijekom daljnje istrage i ispitivanja navodno otetog muškarca, obojica su priznali da su lažirali cijelu stvar.

Privedeni su i čeka ih suđenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene