Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upleteno 12 osoba

Španjolska: Identificirana tijela trojice atentatora, za četvrtim se još traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijela trojice Marokanaca, koje je španjolska policija ubila nakon terorističkog napada u noći s četvrtka na petak u Cambrilsu, službeno su identificirana, objavila je u petak katalonska televizija otkrivajući identitet atentatora.

Radi se o Musi Ukabiru (17), Saidu Alai (18) i Mohamedu Hišamiju (24) i svi su stanovali u jednom mjestu u sjevernoj regiji Ripoli, tvrdi policija. Za četvrtim osumnjičenim Younèsom Abouyaaqoubom (22) policija još uvijek traga.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Katalonska policija smatra da je u atentate u Barceloni i Cambrilsu upleteno 12 osoba. Četiri su uhićene, jedna je u bijegu i pet ih je ubijeno u Cambrilsu, od kojih su trojica identificirana.

Još su tri osobe identificirane, ali nisu uhićene. Policija smatra da su dvije od njih poginule u požaru u jednoj kući u Alcanaru (jug Barcelone), gdje je skupina terorista proizvodila eksplozivne naprave.

"U kući su pronađeni ljudski ostaci dvije različite osobe, ali tek treba utvrditi radi li se o dvije od tri osobe koje su identificirane kao sudionici atentata. A tada će nam ostaje da pronađemo i treću", izjavio je glasnogovornik katalonske policije Josep Lluís Trapero.

Vozač kombija koji je u četvrtak navečer pogazio šetače na ulici La Rambla u Barcelone još uvijek nije identificiran, dodao je.

Za taj je atentat odgovornost preuzela skupina Islamska država.

Nekoliko sati prije tog napada Audi A3 se zaletio na šetalište u Cambrilsu, ljetovalištu južno od Barcelone, prije nego se zabio u policijsko vozilo. Nakon toga je uslijedila pucnjava u kojoj je pet osoba iz Audija 3 ubijeno.

U napadima je poginulo 14 osoba, a 120 ih je ozlijeđeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene