Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član Pink Panthera

Španjolska Emiratima izručuje Srbina zbog krađe dragulja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska će Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) izručiti Srbina zbog multimilijunske krađe dijamanata koju je izvela tzv. Pink Panther banda, objavio je u srijedu španjolski vrhovni sud.

Policija je u veljači u Madridu uhitila Borka Ilinčića po međunarodnoj tjeralici koju je izdao UAE zbog krađe iz 2007., kada su lopovi u dva automobila kroz izlog upali u draguljarnicu u šoping centru u Dubaiu i pobjegli s dragim kamenjem vrijednim 14 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Policija traži ove ljude Od srpnja Jeste li ih vidjeli? Policija treba pomoć građana kako bi pronašla ove osobe

FOTO Pao pripadnik zloglasne bande: Imao putovnicu izdanu u BiH

Banda je dobila ime nakon pljačke u Londonu 2003. kada je lopov skrio dijamant u kutiju kreme za lice, slično sceni iz jednog od filmova o nespretnom francuskom detektivu kojega je glumio Peter Sellers.

Vjeruje se da banda ima oko 800 pripadnika odgovornih za gotovo 300 pljački u 35 zemalja od 1999. Vrijednost njihova plijena procjenjuje se na više od 35 milijuna eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene