Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavila naplaćivanje korištenja

Španjolka se upisala kao vlasnica Sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolka tvrdi da upravo ona posjeduje Sunce, a najavila je da će početi naplaćivati njegovo korištenje.

Angeles Duran protekli je petak kod javnog bilježnika zahtijevala da se u vlasničkom list upravo ona uvede kao vlasnica Sunca, piše Tvnz.co.nz. Ova ideja pala joj je napamet čitajući novinski članak o Amerikancu koji se registrirao kao vlasnik Mjeseca.

Pročitajte i ovo Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Nadležni uskoro na terenu U centru Zagreba građani organizirali samozaštitu: ''Jedino to nam je preostalo, ovo nije normalna situacija'' Provjereno: Bivši stan Joška Svaguše - 1 Donosi Provjereno Stan je platila gotovo milijun eura, ali bivši predsjednik Hajduka ni nakon gotovo tri godine iz njega - ne želi: "Imam ključ koji meni ništa ne vrijedi, brave su se mijenjale tri puta"

Španjolka je pojasnila kako u internacionalnim ugovorima stoji da niti jedna država ne može biti vlasnik zvijezde, no nigdje ne piše da to ne može biti privatna osoba. 'Tvrdim da je moj zahtjev legalan, nisam glupa i poznajem zakon. Ja sam to učinila, istu je stvar mogao napraviti bilo tko prije mene, ali nije', rekla je Angeles, a prenosi AP.

Duran je rekla kako želi napraćivati korištenje Sunca, a 50 posto zarade dat će španjolskoj vladi, a 20 posto dati će umirovljeničkom fondu. 10 posto uložit će u istraživanja, 10 posto udijeliti će gladnima u svijetu, a 10 posto zarade zadaržati će za sebe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene