Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće bez krova nad glavom

Španjolci odali počast žrtvama potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici grada Lorce na jugoistoku španjolske pokrajine Murcije su na komemoraciji koju je vodio prestolonasljednik Felipe, a prisustvovala joj je i princeza Letizia, odali počast žrtvama potresa od čijih je posljedica u srijedu smrtno stradalo devet osoba, a nekoliko tisuća ostalo ih je bez krova nad glavom, izvijestio je France presse.

Prinčevski par pozdravio je obitelji stradalih, a potom se kratko zadržao ispred četiriju lijesova okićenih vijencima i cvijećem, budući da su obitelji ostalih pet žrtava željeli svoje bližnje pokopati u krugu obitelji.

Ispraćaju je, uz nekoliko stotina stanovnika grada prisustvao i šef španjolske vlade Jose Luis Zapatero koji je u petak ujutro posjetio četvrti najteže oštećene u potresu.

Dva dana nakon potresa magnitute 5,1 u kojoj je bez krova nad glavom ostalo 15.000 stanovnika Lorce, nekoliko tisuća ih je drugu noć zaredom provelo pod šatorima što su ih podigli pripadnici vojske i aktivisti Crvenog križa. U četiri kampa, u šatorima ima 3.500 mjesta, no iz Crvenog križa u petak su izvijestili kako im nedostaje još kreveta da bi smjestili sve one koji su nakon potresa ostali bez utočišta. (Hina)

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Ilustracija Nema prijetnje od cunamija Vrlo jak potres pogodio otočje na Novom Zelandu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene