Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unosan biznis

Spakirala sokole u kutiju i prijavila ih kao prtljagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carinici u zračnoj luci u Moskvi pronašli su u prtljagi jedne žene osam živih sokolova.

Zasad neimenovana žena pokušala je prokrijumčariti osam sokolova iz Rusije u Siriju. Zamotala ih je i zapakirala u kartonske kutrje te prijavila kao normalnu prtljagu. Žena je privedena i poslije puštena pod jamčevinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

>> VIDEO: 10-godišnjak pobijedio u lovu uz pomoć sokola

'Najmanje sto sokola prokrijumčari se iz Rusije svake godine i to zbog toga što sokolarenje postaje sve popularnije na Bliskom Istoku', kazala je Masha Vorontsova iz međunarodne Udruge za zaštitu životinja, IFAW. Riječ je o rijetkoj vrsti sokola koja prebiva na subarktičkom i arktičkom području i lovi veće ptice.

Na crnom tržištu cijena jednog se kreće oko 50 tisuća dolara. Ptice se trenutno nalaze na oporavku u podružnici IFAW-a i veterinari predviđaju njihov skori oporavak i ponovno puštanje u divljinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene