Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I treće slijetanje neuspješno

SpaceX slomio 'nogu': Teškom mukom sletio na platformu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raketa SpaceX Falcon poletjela je u nedjelju iz Kalifornije i odnijela u svemir satelit na praćenje klimatskih promjena, zatim se okrenula i uz velike teškoće sletjela na platformu u Tihom oceanu, objavili su dužnosnici.

Osnovni dio rakete spustio se na platformu u Tihom oceanu, ali je prizemljio jako grubo i slomio jednu od svojih 'nogu', napisao je vlasnik SpaceX-a Elon Musk na Twitteru.

Pročitajte i ovo Svjetla na nebu iznad Kalifornije Snimke iz Kalifornije VIDEO Misteriozna vatrena svjetlost snimljena na nebu: "Nisam mogla vjerovati svojim očima" Nikolina Rudić - 1 Svaka čast, Nikolina Europski satelit dobio naziv po imenu djevojčice iz Hrvatske: "Kad je krenulo lansiranje, to je bilo toliko uzbuđenje"

Raketa visoka kao 22-katnica poletjela je po magli iz zračne naze Vandenberg uz kalifornijsku obalu oko osam sati navečer, prikazala je televizija NASA-e.

Uspješno slijetanje na oceansku platformu bilo bi drugo veliko postignuće SpaceX-a, mjesec dana nakon što se raketa uspješno vratila na Zemlju u Floridi. Bio je to ključan korak u Muskovu nastojanju za razvojem jeftine, višekratne rakete.

I dva prethodna pokušaja slijetanja na ocean u 2015. bila su neuspješna. Ipak, raketa je uspješno u orbitu ponijela američko-europski satelit Jason-3.

Satelit težak 550 kilograma četvrti je iste serije koji će analizirati oceane, ključne za praćenje klimatskih promjena na Zemlji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene