Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Madagaskara

Somalski gusari oteli norveški brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški tanker s 21 članom posade oteli su somalski gusari kod Madagaskra, priopćila je brodarska kompanija u čijem je vlasništvu brod.

Nije poznato je da li je netko od članova posade, koji su svi iz Mianmara, ozlijeđen u napadu koji se dogodio u petak niti je li zatražena otkupnina. Sven Pedersen, direktor norveškog Th. Broevingtank Shipowners, rekao je da je tanker otet na oko 500 kilometara od njegovog odredišta. 'Kapetan je uspostavio kontakt i rekao da su gusari na brodu i onda je kontakt prekinut. Od tada se ništa nije čulo s broda", rekao je Pedersen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestašica vanilije Loše vijesti uoči ljeta: Cijene sladoleda bi mogle neugodno iznenaditi Slika nije dostupna Uhvaćen kamerom Prvi put snimljeno jedno od najtajnovitijih bića na Zemlji

On je rekao da je brod registriran na Maršalovim otocima i da prevozi naftu. Otmica norveškog tankera je spada među dosad najjužnije izvršene otmice brodova. Brod po saznanjima organizacije za praćenje brodova u kriznim stanjima iz Singapura sada plovi sjeverno prema Somaliji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene