Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se ništa o posadi

Somalijski gusari zarobili grčki brod u vodama Jemena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalijski gusari u četvrtak su oteli grčki brod za prijevoz rasutog tereta ispred obale Jemena, na području na kojemu napadi u zadnje vrijeme nisu bili tako česti, priopćila je nevladina organizacija za pomorsku kontrolu sa sjedištem u Keniji.

Andrew Mwangura iz Programa za pomoć istočnoafričkim mornarima rekao je u telefonskom razgovoru iz Nairobija da još ne zna ništa o sastavu i o nacionalnoj pripadnosti posade, ni o teretu i odredišnoj luci broda. Brod Red Sea Spirit koji je plovio pod panamskom zastavom ‘zarobljen je ispred obale Jemena u četvrtak predvečer, ali smo o događaju obaviješteni tek u subotu’, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred somalskom obalom Pirati oteli grčki teretni brod s 22 člana posade Slika nije dostupna Odbijen zahtjev udruge brodara NATO ne razmatra blokadu pirata

>> Gusari traže 7 milijuna dolara za oteti par

Otmice, poput ove, u vodama Somalije i u Adenskom zaljevu, rjeđe su otkako ondje krstari flota stranih ratnih brodova. Skupine somalijskih gusara sada harače Indijskim oceanom koji je zbog njegove veličine teže nadzirati, a zalijeću se i sve do Sejšela, pa i dalje. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene