Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Somalijska vlada uspostavlja vlast u Mogadishu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalska vlada počela je u subotu uspostavljati svoju vlast u Mogadishu iz kojeg su se povukli islamisti, gdje su drugi dan zaredom protiv nazočnosti etiopske vojske prosvjedovale stotine osoba.

Vlada je odlučila vratiti na dužnost bivšeg gradonačelnika i guvernera glavnog grada Mahamuda Hasana Alija, kojeg su svrgnuli islamistička plemena dok su imali potpunu kontrolu nad glavnim gradom u srpnju 2006.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mirna noć U Mogadishuu Slika nije dostupna Somalija: Islamisti se povukli iz glavnog grada

Tu simboličnu odluku su na sastanku u Afgoye, oko 20 km zapadno od Mogadishu donijeli predsjednik Abdulahi Jusuf Ahmed i tradicionalna vlast Afgoye i Mogadishu, javlja AFP.

Vlasti su također odlučile potvrditi funkciju šefa policije
Mogadishu, kojeg je imenovala prijelazna vlada i koji je zadržao svoje funkcije pod islamističkom vlasti, precizirao je zamjenik premijera zadužen za unutarnje poslove Mohamed Husein Aidid.

Premijer Ali Mohamed Gedi je pozvao u subotu somalske islamiste na dijalog i upozorio ih protiv napada. Procjenjuje se da se oko 2.000 islamističkih boraca još uvijek nalazi u Mogadishu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene