Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava u glavnom gradu

Somalija: Ubijena dvojica zaposlenika udruge Liječnici bez granica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalijac koji je radio za međunarodnu organizaciju Liječnici bez granica ustrijelio je jučer dvojicu stranih zaposlenika te organizacije u njihovu uredu u glavnom gradu Somalije.

Udruga je potvrdila smrt dvojice svojih članova, 53-godišnjeg Belgijanca Philippea Haveta i 44-godišnjeg liječnika iz Indonezije Andriasa Karela Keiluhua. Havet je poginuo na licu mjesta, a Kailuhu kasnije u bolnici.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

'Liječnici bez granica će premjestiti svoje članove iz sigurnosnih razloga, no ostajemo posvećeni cilju i nastavljamo s humanitarnim radom u Mogadishuu i drugdje u Somaliji', stoji u priopćenju udruge. 

Glasnogovornik policije Abdullahi Barise kazao je da je napadač, koji se sukobio s koordinatorom ureda MSF-a, priveden u policiju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene