Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje sedam mrtvih

EKSPLOZIJE U MOGADISHUU Militanti al Shabaaba napali bazu mirovnih snaga Afričke unije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako javljaju lokalni mediji, u prijestolnici Somalije, gradu Mogadishuu, odjeknulo je nekoliko eksplozija.

Kako javljaju lokalni mediji, u prijestolnici Somalije, gradu Mogadishuu, odjeknulo je nekoliko eksplozija. Somalijska militantna skupina Al Shabaab preuzela je odgovornost za napade u kojima je smrtno stradalo, kako je objavila policija, najmanje sedam osoba, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Regija Samara Eksplozija na mostu u Rusiji: Sumnja se na podmetnutu bombu, promet u blokadi Ruski napadi na Ukrajinu rat u Europi VIDEO Snažna eksplozija odjeknula Sankt-Peterburgom, dvoje mrtvih u napadu dronom na Odesu: "Rusija se nastavlja boriti protiv civila"

Prema prvim informacijama dogodile su se dvije eksplozije na međunarodnom aerodromu, nedaleko od baze mirovnih snaga Afričke unije. U jednoj od eksplozija bombaš samoubojica raznio se automobil bombom. U eksplozijama je stradalo nekoliko osoba.

 

 

Prema neslužbenim informacijama, dvije autobombe eksplodirale su kod ulaza na međunarodni aerodrom u Mogadishuu. Iako je policija kazala kako je smrtno stradalo sedam osoba, lokalni mediji javljaju da je stradalo 12 osoba, svi UN-ovi čuvari.

Militantna islamistička skupina Al-Shabab često je izvodila napade u Somaliji, uključujući i Mogadishu s ciljem rušenja vlade koja ima potporu UN-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene