Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Devet milijuna dolara

Somalija: Gusari dobili rekordnu otkupninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekordna otkupnina od devet milijuna dolara isplaćena je u zamjenu za oslobađanje teretnjaka sa singapurskom zastavom Golden Blessing i njegovih 19 mornara, zarobljenih u lipnju u vodama Somalije, potvrdili su somalijski gusari.

'Brod je oslobođen u subotu ujutro nakon isplate devet milijuna dolara mojim kolegama', potvrdio je gusar Abdi Yare u luci Hobyo.

Pročitajte i ovo Poplave u Somaliji, ilustracija dosad 29 poginulih Nakon stoljetne suše Somaliju pogodile strašne poplave: "Ljudi su pobjegli zbog islamista, sada opet moraju bježati" Slika nije dostupna Bježe glavom bez obzira VIDEO Nasrtljive gusare plaše pjesmama Britney Spears!

'Novac je ispustio helikopter i gusari ga upravo dijele', dodao je šef skupine gusara ističući da je otkupnina isplaćena oko 7 sati po lokalnom vremenu.

Kinesko ministarstvo prometa najavilo je ranije oslobađanje Golden Blessinga ne navodeći detalje o načinu izvođenja istog. Iznos od devet milijuna dolara potvrdili su ostali gusari u Hobyu, danas glavnom utočištu somalijskih gusara.

Radi se o jednoj od najvećih otkupnina isplaćenih somalijskim gusarima, koja je dosegla ili premašila iznose isplaćene za oslobađanje supertankera Sirius Star u siječnju 2009. (između tri i osam milijuna dolara, prema izvorima) i Maran Centaurus (između 5,5 i 9 milijuna dolara) u siječnju ove godine.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene