Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema potrebe'

Solana odbio prijedlog Moskve o novom sustavu sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni diplomat Europske unije Javier Solana odbio je prijedlog Rusije o novom euro-atlantskom sustavu sigurnosti, ocijenivši da će bolja suradnja u okviru Vijeća NATO-Rusija biti dovoljna da umanji zabrinutost Moskve.

Sadašnji sustav 'dobro radi što se nas tiče i nema veće potrebe da se zamjenjuje drugim', istaknuo je Solana tijekom rasprave s glavnim ruskim diplomatom Sergejom Lavrovom u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin samo jedna u nizu afera Grbin očekuje potporu oporbe: "Smjena ministra i savjetnika ne znači ništa, predložit ćemo raspuštanje Sabora" Izjava nakon sastanka Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe PRIJEDLOZI IDU NA VLADU Uranjeni božićni poklon? Umirovljenici dogovorili veće usklađivanje mirovina, uvodi se godišnji dodatak

Solana je, odgovarajući na prijedlog o novom sustavu koji uključuje pregovore o novom ugovoru s 'pravno obvezujućim odlukama', a koji je Moskva uputila preko svog ministra vanjskih poslova, ocijenio da bi pregovaranje o 'zakonski obvezujućem ugovoru odnijelo puno vremena' i da bi 'bilo pogrešno početi raditi na novom ugovoru'.

Solana je rekao da Europljani i Amerikanci trebaju 'pokušati odgovoriti na zabrinutost Rusije, ali tako da previše ne zamršuju sadašnji sustav'. 'Dobar način da se to postigne je prilagoditi Vijeće NATO-Rusija stvarnosti', dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene