Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Britanski Fritzl'

Šokantno: Seksualno zlostavljao kćeri 28 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Britanski Fritzl' zlostavljao je dvije kćeri 28 godina, a s njima je imao devetero djece. Djevojke su bila trudne čak 19 puta prije nego što je monstrum uhićen. 56-godišnjak kojeg mediji nazivaju po zloglasnom Josefu Fritzlu, osuđen je na 25 doživotnih kazni zatvora zbog silovanja i zlostavljanja koju su njegove kćeri trpjele godinama.

Sudac je tijekom izricanja presude rekao kako je u ovom slučaju zakazala socijalna služba, zdravstveni radnici i policija koji nisu spasili živote djevojaka koje danas imaju sedmero djece. 

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

Silovanja su započela kad su djevojke imale između osam ili deset godina, a nastavila su se tijekom 28 godina. Sve su te godine djevojke živjele u strahu od oca. Na suđenju je otac odbio sjediti u sudnici i suočiti se s njima, prenosi Daily Mail.  

Policija vjeruje da su djevojke silovane više od tisuću puta, a prema njihovam podacima jedna je od njih zlostavljana tri puta na tjedan tijekom osam godina.

Starija je kći ostala trudna sedam puta, a samo je dvoje njezine djece preživjelo. Njezina sestra imala je 12 trudnoća i pet preživjele djece. Dvoje djece umrlo je tijekom poroda.

Otac kojeg nazivaju 'The Gaffer' prijetio je kako će ubiti svoje kćeri i njihovu djecu ako ikad nekome kažu što se događa. Nekoliko agencija bilo je uključeno u svakodnevni život obitelji, ali nisu ništa znali jer sestre nisu nikome ništa rekle zbog straha od osvete. 

Svakodnevno im je prijetio da će, ako ga prijave policiji ili socijalnim službama, odvesti njihovu djecu. Prije deset godina nazvale su telefonsku liniju za pomoć, ali kada im nisu obećali da će moći zadržati djecu, spustile su slušalicu.

Policija je istragu započela 1997. godine kada se policiji obratio brat djevojaka, ali tada one nisu željele surađivati s policijom pa istraga nije nastavljana.

Sumnju su konačno potaknuli ultrazvučni pregledi na kojima su otkrivene deformacije, a djevojke su imale i nekoliko pobačaja. 

Otac je priznao 25 silovanja i četiri napada.

Djevojke su anagu za priznanje zločina koje su trpjele smogle tek kada su započele vezu sa svojim sadašnjim partnerima i to u lipnju ove godine. 

Otac je isprva negirao bilo kakvu povezanost s optužbama, ali kada su DNK testovi pokazali kako je otac djece bio je prisiljen na priznanje. 

Djevojke i njihov brat, koji je od kuće otišao s 15 godina, zlostavljani su i maltretirani cijeli život. Obitelj je živjela u neprestanom strahu, a zlostavljač je maltretirao i svoju suprugu. 

Držao ih je u izolaciji i dopuštao tek rijetke posjete. Djeca su ostajala zaključana u sobama kada su im roditelji odlazili van.

Obitelj se svakih šest mjeseci selila kako bi izbjegli moguće sumnje. 

U želji da ga zaustave djevojke su ga jednom čak pokušale ubiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene