Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimila ih rodbina

ŠOKANTNO! Njegovateljice uhvaćene na djelu - Udarale, bole i psovale nemoćnog bolesnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U javnost je dospjela snimka na kojoj se vidi kako dvije njegovateljice jedne privatne bolnice šamaraju, probadaju i ponižavaju pacijenta s oštećenjem mozga dok nepokretan leži u krevetu za kojeg njegova obitelj tjedno plaća i do 30 tisuća kuna.

Rita Page (68) i Lynette Crook (33) uhvaćene su u nimalo časnom i plemenitom ponašanju na radnom mjestu. Naime, riječ je o dvije zaposlenice privatne bolnice The Priory Highbank Centre u Lancashireu (Velika Britanija), koje su snimljene kako udaraju noge mladog bolesnika o kojem su trebale skrbiti i psuju na njega tijekom mijenjanja posteljine na njegovom krevetu.

Na videu, koji je snimljen tajno od strane bolesnikove obitelji, može se čuti kako Page govori: 'Nećeš nas pobijediti, gade. Ovdje je vrlo tanka linija između zlostavljanja i zanemarivanja.'

Crook je rekla: 'Nemoj ni pomišljati o tome da povratiš po meni, dečko. Prestani se pjeniti. Da se nisi usudio povratiti po meni, dečko. Da se nisi usudio - ti prljavi, zapjenjeni dečko.'

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Primao analgetike Oglasila se šibenska bolnica o smrti mladog ortopeda: "Liječen je sukladno pravilima struke"

Vinkovci: Udomitelji optuženi za zlostavljanje i izgladnjivanje

Ovaj video je snimljen u periodu između 28. kolovoza i 19. rujna 2012. godine. Na snimanje se odlučila obitelj ovog pacijenta koja je bila zabrinuta zbog njegovog tretmana u ovoj privatnoj bolnici.

Vjerujući kako njihovi prigovori na rad osoblja nisu proslijeđeni vodstvu bolnice, odlučili su postaviti skrivene kamere u rođakovu sobu i tako snimiti način na koji se osoblje odnosi prema njemu.

Rita i Lynette su tako uhvaćene 'na djelu' i odmah su suspendirane sa svojih dužnosti. Snimka je predana policiji, a pokrenut je i sudski postupak protiv ovih dviju žena koje su svoju krivnju priznale tijekom prvog dana suđenja.

Page je priznala krivnju za dvije optužbe - korištenje uvredljivog jezika te šamaranje pacijenta tijekom borbe s njim dok mu je stavljala jastuk između nogu.

Crook se izjasnila krivom za tri optužbe vezane uz ubadanje olovkom pacijenta u torzo i glavu dok je spavao, korištenje uvredljivog jezika i udaranje u noge dok mu je mjerila krvni tlak.

Obje žene u pritvoru čekaju novo ročište koje će se održati u svibnju ove godine, a cijeli slučaj je zatvoren za javnost. Identitet maloljetnog pacijenta, koji je zadobio oštećenje mozga uslijed nesreće koja mu se dogodila, je skriven zbog njegove dobi.

Glasnogovornik bolnice The Priory Highbank Centre izjavio je kako je riječ o izoliranom incidentu koji ne predstavlja standard u radu te ustanove. Također se i ispričao žrtvi te članovima obitelji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene