Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna okrutnost prema životinjama

Šokantna snimka: Žive ih samelju jer ne nose jaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga 'Milost za životinje' iz Chicaga u tajnosti je na jednoj od najvećih američkih peradarskih farmi u Iowi snimila šokantan video. Na tisuće muških pilića svakodnevno žive samelju jer ne nose jaja pa nisu - profitabilni!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražio 3500 kuna Odbijen Bunjčev zahtjev da mu država isplati naočale razbijene u deložaciji: ''Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise'' Slika nije dostupna Uzgoj pilića TAJNA SNIMKA OTKRIVA Što sve mesna industrija skriva od nas?

Udruga je na farmu Hy-Line uspjela ubaciti jednog svog zaposlenika koji je video i snimio koristeći skrivenu kameru i mikrofon. Snimka pokazuje kako zaposlenici 'sortiraju' piliće, a one 'nepodobne' na traku koja ih vodi u smrt bacaju kao da dijele karte na poker stolu. Svakodnevno na taj način strada oko 150.000 muških pilića, piše San Francisco Cronicle.

'Trenutna eutanazija'?!

Tvrtka Hy-Line je pak za Associated Press izjavila kako je 'trenutna eutanazija', kako oni nazivaju mljevenje živih pilića, standardna praksa koju podupiru veterinari i znanstvena zajednica. Muški pilići su manje vrijedni jer ne mogu nositi jaja, niti ih se može uzgojiti dovoljno brzo da bi imali korist u mesu. Udruga za prava životinja je u vezi s ovom snimkom poslala pisma na adrese 50 najvećih trgovačkih lanaca. Traže od njih da na kartone s jajima stave naljepnicu na kojoj bi pisalo: 'Upozorenje: Industrija za proizvodnju jaja muške piliće žive melje!'.

Godišnje samelju 200 milijuna

Udruga 'Milost za životinje' procjenjuje da godišnje na taj način samo u SAD-u strada oko 200 milijuna pilića a tu je brojku potvrdila i Udruga proizvođača jaja. njihov glasnogovornik Miitch Head, kazao je AP-u da će oni vrlo rado dati tih 200 milijuna 'nepoželjnih' pilića bilo kome tko ih želi. No, dodao je, takvo tržište ne postoji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene