Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto je student završio u komi

Šokantna snimka otkriva što se događa u sjevernokorejskim zatvorima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brutalnost sjevernokorejskog režima još je jednom došla u središte zanimanja svjetske javnosti nakon smrti 22-godišnjeg američkog studenta Otta Warmbiera prošli tjedan.

Iako su brutalni uvjeti u sjevernokorejskim kampovima već dokumentirani, nije poznato kako je mladi Amerikanac završio u komi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje"

Internetom kruži video iz 2012. koji bi mogao otkriti kako Sjeverna Koreja postupa sa svojim zatvorenicima.

Šokantna snimka navodno prikazuje što se zaista događa unutar sjevernokorejskih zatvora. U prvom dijelu vidi se brutalno premlaćivanje i mučenje muškarca, a u drugom agent sigurnosti premlaćuje ženu optuženu za seks s muškarcima iz Kine i Južne Koreje, javlja news.com.au.

Podsjetimo, student Otto Warmbier bio je u turističkom posjetu Sjevernoj Koreji kad je uhićen zbog navodne krađe propagandnog plakata iz hotela u Pjongjangu prošle godine.
Osuđen je na 15 godina prisilnog rada, a preminuo je šest dana nakon što se u SAD vratio u komi.

Liječnici Sveučilišta u Virginiji kazali su kako je student pretrpio ozbiljna oštećenja mozga koja su vjerojatno posljedica kardiopulmonalnog zastoja za vrijeme dok je bio u pritvoru.
Nisu pronađeni dokazi botulizma za kojeg Sjeverna Koreja tvrdi da je uzrok kome u kojoj je mladić završio.

Američki liječnici kažu kako je student najvjerojatnije umrzo zbog posljedica ozbiljnih oštećenja mozga kojeg je vjerojatno uzrokovao kardiopulmonalni zastoj prekinuvši dovod krvi u mozak.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene