Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Životna lekcija

ŠOKANTAN VIDEO Pomoću virtualne stvarnosti pokazan sav horor rizika vožnje u pijanom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatno pravilo glasi - kad piješ, ne vozi. Dodajte tom upozorenju još i edukativan i poprilično šokantan video u virtualnoj stvarnosti i ako to vozače ne odvrati od riskiranja vožnje u pijanom stanju, teško da išta hoće.

Britanska kompanija Diaego, koja je vlasnik brandova poput Johnnie Walker, Baileys i Guinness, iskoristila je mogućnosti tehnologije virtualne stvarnosti, kako bi dočarala stvarne rizike vožnje u alkoholiziranom stanju. Video koji su objavili na YouTubeu, šokantan je koliko i dramatičan.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

U videu se pojavljuju tri automobila, tri priče i nekolicina mladih ljudi, koje čeka fatalna nesreća na ruralnoj cesti, daleko od svjetla grada i pomoći.

Kratki četverominutni filmić snimljen je 3D tehnologijom i zove se "Decisions" (Odluke), a Jason Beauregard iz njujorške reklamne agencije VaynerMedia, pojašnjava zašto je video, koji možete pogledati, napravljen tako kako je napravljen.

"Ono što želite jest da korisnik iskusi kako je biti u tom automobilu. Sve to dolazi iz iskustva koje pogađa vaše receptore. To pojačava vaša osjetila na način koji to ne može dočarati konvencionalan film, a to doista osjetite na kraju...", pojasnio je Beauregard. Njegovu izjavu smo namjerno prekinuli pred kraj, kako ne bi, za one koji se odluče pogledati ovaj šokantan i dramatičan video, uskratili za poantu videa i vrhunac iskustva koje je reklamna agencija htjela da korisnik sam iskusi.

NAPOMENA: Da biste pogledali priloženi video, morat ćete se prijaviti na YouTube putem svojeg emaila, jer video nije namijenjen mlađima od 18 godina. Isto tako, upozoravamo da je video uznemirujućeg karaktera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene